O explozie devastatoare a semănat panică într-un întreg cartier din Galaţi. Vila unui om de afaceri a sărit in aer şi apoi a ars din temelii

DISTRIBUIȚI

O explozie devastatoare a semănat panică într-un întreg cartier din Galaţi. Vila unui om de afaceri a sărit in aer şi apoi a ars din temelii. Zgomotul puternic i-a alertat pe locuitorii blocurilor din zonă, care au crezut că e cutremur. Din primele cercetări, se pare că bărbatul şi-ar fi incendiat propria locuinţă după ce pierduse imoblilul în favoarea cămătarilor, de la care împrumutase o sumă mare de bani. Astăzi, omul ar fi trebuit să predea locuinţa. Bărbatul are însă o altă variantă.

Proprietarul locuinţei ar fi trebuit să predea vila unor cămătari de la care împrumutase o sumă mare de bani. Pentru că nu a reuşit să-şi plătească datoria, omul de afaceri a pierdut locuinţa impunătoare. Din primele cercetări, se pare că, seara trecută, gălăţeanul ar fi dat drumul la gaze şi ar fi părăsit în grabă casa.

Bubuitura, provocată de o acumulare de gaze, a fost atât de puternică încât a spart geamurile clădirii, iar bucăţi din mobilier au fost proiectate în afară. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic.

Zgomotul asurzitor provocat de explozie i-a alertat pe locuitorii blocurilor din zonă. Oamenii au ieşit afară din case şi când au văzut întreaga locuinţă cuprinsă de flăcări, au sunat la 112.

Casa, formată din două etaje şi mansardă, arată acum ca după război.

Unul dintre martori spune că iniţial a văzut în interiorul vilei flăcări şi la câteva secunde, o bubuitură puternică. Este dezastru aici. E un aer îmbâcsit, se simte încă acea căldură specifică unei explozii, nimic nu a mai rămas în picioare, geamurile sunt distruse, nu se mai poate locui aici