O destinaţie opulentă și scumpă, dar nesigură. Până acum, în 14 ani, clubul Bamboo a luat foc de trei ori

DISTRIBUIȚI

O destinaţie opulentă, scumpă şi frecventată de sute de oameni în fiecare sfârşit de săptămână, dar nesigură. Până acum, în paisprezece ani, clubul Bamboo a luat foc de trei ori. Cel care conduce acest imperiu al distracţiei în miez de noapte este omul de afaceri italian, Joshua Castellano, rudă cu fostul soţ al Antoniei şi prieten cu Cătălin Botezatu. O bucată de vreme a stat în spatele gratiilor, în Italia, iar mulţi îl numesc regele vieţii de noapte.

Clubul Bamboo din Capitală şi-a deschis uşile pentru prima dată în 2002. „A devenit în scurt timp unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din sud-estul Europei. Arhitectura extravagantă, decorul sofisticat şi stilul original l-au definit.” Cam aşa sună prezentarea clubului pe pagina oficială de Facebook.

Cel care deţine acest local excentric este Joshua Castellano. Are 51 de ani, este italian, orginar din Napoli, şi a venit în România în anii ’90. Şi-a deschis în ţara noastră mai multe localuri, printre care şi cafelenele şi restaurante, dar clubul Bamboo l-a adus în atenţia presei. De asemenea, este unchiul fostului soţ al cântăreţei Antonia, Vicenzo Castellano.

În primăvara lui 1992, patronul clubului Bamboo a fost reţinut în Italia, într-un dosar care viza traficul de stupefiante. Ulterior, a fost eliberat pentru că a negat totul şi nu s-au adunat suficiente dovezi împotriva sa. În afacerile sale, într-o oarecare măsură, i-a implicat şi pe cei doi fraţi ai lui, care, la fel, au fost reţinuţi şi arestaţi pentru spălare de bani, furt şi tâlhărie.

În ciuda acuzaţiilor venite din partea autorităţilor, Joshua Castellano se caracterizează ca fiind o persoană cinstită şi muncitoare: „Am spus că este o diferenţă între mine şi ceilalţi. Vouă vă place să staţi şi să vă vină totul de sus. Ajung la birou, douăsprezece ore pe zi sunt aici şi noaptea în discotecă până la 7 dimineaţa. Eu nu beau, nu fumez, nu mă droghez, singurul viciu este trabucul. Nu am masă, nu fac figuri, cum vin alţii aici, care, dacă au 100 de euro în buzunar, se cred bogaţi.”. Asta le răspunea italianul, acum câţiva ani, celor care criticau clubul Bamboo.

Joshua Castellano este prieten bun şi parteneri de afaceri cu designerul Cătălin Botezatu. De altfel, Botezatu este unul dintre acţionarii clubului Bamboo.

Până acum, localul a mai fost mistuit de flăcări de două ori. Prima dată, în 2005, atunci când, la fel ca noaptea trecurtă, a ars din temelii. În numai o oră, totul s-a făcut scrum. La vremea respectiva, patronul italian a dat vina pe natură, iar creatorul de modă le-a spus jurnaliştilor că cineva a dat foc intenţionat. Opt ani mai târziu, clubul Bamboo ardea din nou. A doua oară, însă, dauna nu a fost în totalitate.