O coproducţie româno-germană realizată cu ajutorul Adei Solomon, coproducător, şi a patru actori români, se află printre filmele propuse pentru cea mai bună peliculă străină, la premiile Oscar de anul acesta

DISTRIBUIȚI

Academia Americană de Film a anunţat nominalizările pentru premiile Oscar de anul acesta. Musicalul-ul „La La Land”, marele câştigător la Globurile de Aur, a obţinut cele mai nominalizări din istoria acestei gale, 14 la număr. Printre filmele propuse pentru cea mai bună peliculă străină se numără şi „Toni Erdmann”, o coproducţie româno-germană.

Pentru prima dată, nominalizările la Oscar au fost anunţate printr-o înregistrare difuzată pe internet, şi nu printr-o conferinţă de presă în direct. Membrii Academiei Americane de Film au anunţat, pentru fiecare categorie, care sunt propunerile pe care le vor lua în considerare pentru mult-râvnitele trofee. Astfel, nouă filme se întrec la categoria „cea mai bună peliculă”. Lung-metrajele propuse aici au avut şi cele mai multe nominalizări. la La Land conduce detaşat, cu 14.

Musicalul este urmat de Arrival şi de Moonlight, la egalitate, cu opt nominalizări.

Iar Hacksaw Ridge, Lion şi Manchester by the Sea au obţinut câte şase nominalizări. Cinci staruri au fost propuse pentru categoria „cel mai bun actor în rol principal”,  printre care se numără Casey Affleck, fratele lui Ben Affleck, Ryan Gosling sau Denzel Washington. Şi la secţiunea „cea mai bună actriţă într-un rol principal” este competiţie mare: Natalie Portman, Emma Stone sau veterana Meryl Streep – aceasta din urmă a devenit astfel artistul cu cele mai multe nominalizări individuale din istoria Galei.

Pelicula „Toni Erdmann”, regizată de Maren Ade şi filmată în mare parte la Bucureşti, are şansa de a câştiga un Oscar pentru „cel mai bun film străin”. Lung-metrajul a fost realizat cu ajutorul Adei Solomon, coproducător, şi a patru actori români, printre care Vlad Ivanov şi Alexandru Papadopol. „Toni Erdmann”, deja salutat în numeroase rânduri de criticii de film, spune povestea alienării unei tinere din Germania care lucrează într-o corporaţie de la Bucureşti.

Ceremonia Oscarurilor va avea loc pe 26 februarie, la Teatrul Dolby de la Los Angeles, iar gazda evenimentului va fi amuzantul prezentator de televiziune Jimmy Kimmel.