O clipă de neatenţie îi putea fi fatală unui copil de 8 ani din localitatea vasluiană Buda. Băiatul s-a împiedicat în timp ce se juca împreună cu fraţii săi şi a căzut într-un ţăruş înfipt în pământ

DISTRIBUIȚI

O clipă de neatenţie îi putea fi fatală unui copil de 8 ani din localitatea vasluiană Buda. Băiatul s-a împiedicat în timp ce se juca împreună cu fraţii săi în curte şi a căzut într-un ţăruş înfipt în pământ. Rănit grav, copilul nu s-a pierdut cu firea şi a reuşit să intre în casă şi să ceară ajutorul mamei. Înspăimântată, femeia a sunat la 112, iar medicii ajunşi la faţa locului l-au transportat de urgenţă la spital, unde a fost urcat direct pe masa de operaţie.

Este stabil hemodinamic, dar are o plagă penetrantă la nivelul hemitoracelui drept. A căzut într-un ţăruş, în curte. este grav? Da, este grav, trebuie operat, respiră greu.

Copilul se juca împreună cu fraţii lui în curte. Mama lor îl alăpta pe mezinul familiei, de doar câteva săptămâni, în casă, iar tatăl era plecat prin sat. Într-un moment de neatenţie, băiatul s-a împiedicat.

Cu ultimele puteri, copilul a reuşit să se ridice şi să ceară ajutorul mamei.

Disperată, mama băiatului a sunat la 112, iar echipajul medical ajuns la faţa locului l-a transportat de urgenţă la spital.

Odată ajuns la spitalul din Vaslui, băiatul de 8 ani a fost operat de urgenţă.

Copilul mai are patru fraţi. Cu toţii sunt zilnic în grija mamei, pentru că tatăl munceşte din greu pentru a-i întreţine.

Băiatul va rămâne internat, spun medicii, până când îşi va reveni complet. Starea lui de sănătate este în continuare critică.