O bunicuţă din SUA s-a gândit că nişte haine călduroase le-ar fi de folos găinilor, pe timpul iernii. Aşa că s-au pus pe tricotat

DISTRIBUIȚI

La bătrâneţe timpul liber le permite unora să-şi îndrepte gândurile spre direcţii nebănuite şi să facă lucruri pe care alţii nici măcar nu le pot concepe. Este cazul unor bunicuţe din SUA, care s-au gândit că nişte haine călduroase le-ar fi de folos , iarna, găinilor. Aşa că s-au pus pe tricotat.

Să tricotezi hăinuţe pentru găini pare o glumă sau o idee năstruşnică. Însă câteva doamne ajunse la vârsta senectuţii din suburbiile oraşului Boston au luat-o foarte în serios. Sprijinite de o organizaţie caritabilă, şi-au procurat materiale, au luat măsuri pentru tipare şi s-au pus pe treabă.

Ideea le-a venit pensionarelor de la un azil după ce o prietenă care se ocupă cu creşterea păsărilor de curte le-a povestit că anumite rase de găini, care provin din zone calde, nu se pot adapta iernilor grele din nord – estul Statelor Unite. Aşa că multe fie se chinuie, fie nu reuşesc să supravieţuiască până în primăvară. Astfel că ideea vestuţelor de lână a prins contur….Ba mai mult, crescătorii au remarcat că găinile îmbrăcate devin brusc mult mai productive, iar numărul de ouă creşte semnificativ. Doamnele spun că se simt utile şi fericite că pot aduce puţin confort în viaţa înaripatelor.

Deocamdată, doar o parte din găinile din Masachussets se bucură de astfel de veşminte…însă este foarte posibil ca şi alte aziluri să le propună doamnelor cazate acolo să lucreze atât pentru propriul confort, cât şi pentru bunăstarea …găinilor.