O bombă a fost găsită de un agricultor pe un câmp din apropierea Braşovului. Echipa de pirotehnişti a detonat proiectilul, iar imaginile sunt impresionante

DISTRIBUIȚI

Pericol de explozie pe un câmp din apropierea Braşovului. Panica s-a declanşat după ce un agricultor a sunat la 112 şi a anunţat că a găsit o bombă îngropată în pământ. Echipajele de intervenţie, printre care şi o echipă de pirotehnişti, au ajuns la faţa locului şi au luat imediat decizia de a detona proiectilul. Bomba data din al doilea Război Mondial şi cântărea 50 de kilograme.

Bomba a fost descoperită pe un câmp dintre localităţile Codlea şi Hălchiu. Un bărbat care ara pământul a dat alarma după ce una dintre roţile utilajului s-a blocat în proiectilul îngropat parţial în pământ. Zona a fost împânzită imediat de forţele de ordine, dar şi de pirotehnişti.

Echipele de intervenţie au luat decizia ca proiectilul să fie detonat, nu înainte însă de a izola întreaga zonă.

Dacă proiectilul de aviaţie ar fi explodat, raza acestuia de distrugere ar fi fost de 1.200 de metri.

Nu este pentru prima dată când anchetatorii găsesc proiectile nedetonate din al doilea Război Mondial, în acea zonă. Unele dintre ele au fost detonate la faţa locului, iar altele au fost transportate în condiţii de maximă siguranţă şi distruse în poligoanele speciale.