O amplă reţea de prostituţie coordonată de români a fost anihilată de procurorii francezi. Peste 20 de fete erau obligate de proxeneţi să aducă zilnic sume de până la 600 de euro

DISTRIBUIȚI

O amplă reţea de prostituţie coordonată de români a fost anihilată de procurorii francezi. Peste 20 de fete erau obligate de proxeneţi să aducă zilnic sumede până la 600 de euro. La percheziţiile făcute de poliţia franceză în locuinţele proxeneţilor au fost găsite sume importante de bani.

Ancheta poliţiei franceze s-a desfăşurat pe durata unui an întreg în care au fost strânse probe şi s-au derulat percheziţii la locuinţele proxeneţilor. Aceştia aveau în subordine aproximativ 20 de femei pe care le tratau inuman. Conform raportului procurorilor francezi fetele erau ţinute în condiţii aproape preistorice, de neimaginat pentru secolul în care trăim. Igiena era precară, iar femeile erau bătute permanent, mai ales dacă nu respectau sumele fixate de proxeneţi – între 200 şi 600 de euro zilnic. În plus, pentru a nu exista nicio îndoială asupra apartenenţei prostituatelor, suspecţii le-au tatuat cu un semn specific, ca pe vite. Ele erau plasate pe marginea şoselelor care fac legătura între oraşele Nimes şi Narbonne, din sudul Franţei. La percheziţiile care au dus la destructurarea reţelei , în locuinţa unuia dintre proxeneţi s-a găsit suma de 4000 de euro, însă conform anchetatorilor francezi sumele strânse din traficul de carne vie s-ar ridica la sume care depăşesc 150 de mii de euro. Opt suspecţi au fost reţinuţi în Franţa, iar alţi doi, pentru care fuseseră emise mandate europene de arestare au fost capturaţi în România pentru trafic de persoane, proxenetism şi alte violenţe.