O ambulanţă aflată în misiune a luat foc în timpul mersului. Salvarea preluase un pacient cu probleme cardiace din localitatea Vultureşti din judeţul Vaslui

DISTRIBUIȚI

O ambulanţă aflată în misiune a luat foc în timpul mersului. Salvarea a preluat un pacient cu probleme cardiace din localitatea Vultureşti din judeţul Vaslui, însă în drum spre spital a fost cuprinsă de flăcări puternice. Norocul a făcut ca pacienta să nu fie întinsă pe targă. Astfel, uşile din spate s-au putut deschide foarte repede, asistenta medicală şi bolnava au putut fi evacuate înainte de a se produce o tragedie. Şoferul a ieşit şi el în siguranţă.

Cele trei persoane aflate în ambulanţă au trăit clipe de groază, după ce maşina a fost cuprinsă de flăpcări.  Incendiul ar fi pornit de la un scurt circuit produs la un ventilator obturat din cauza gheţii.

Acum, firma de asigurări urmează să stabilească valoarea pagubei iar Ministerul Sănătăţii va primi banii pentru despăgubire, asta deşi tot Ministerul a cumpărat aceste ambulanţe uzate. Întregul parcul auto al Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui este unul uzat fizic. Din cele 27 de autospeciale, doar 17 pot fi folosite la adevărata lor valoare.

Personalul de pe ambulanţă se plânge de uzura maşinilor şi atrage atenţia că oricând se poate produce o catastrofă.

Pacienta care se afla în salvare în momentul incendiului a solicitat ambulanţa noaptea trecută pentru că nu se simţea bine şi se ştia cu probleme cardiace. Femeia povesteşte că la ieşirea din satul Ştefan cel Mare spre Vaslui a simţit miros de fum. Şoferul le-a cerut ulterior să iasă de urgenţă din ambulanţă.

Soţul bolnavei crede că doar întâmplarea şi bunul Dumnezeu au făcut ca soţia lui să nu-şi piardă viaţa.

Ambulanţa era în serviciu de mai bine de 10 ani.