Nu toţi copiii sunt pregătiţi să meargă la şcoală de la şase ani! Chiar dacă învăţătorii fac tot posibilul ca trecerea de la grădiniţă la clasa zero să fie lină, sunt mulţi micuţi traumatizaţi de noul sistem. Este şi cazul unei fetiţe din Ploieşti, care are atacuri de panică provocate de obligaţia de a merge la şcoală. Şi, în loc să o ajute, responsabilii din educaţie ridică din umeri

DISTRIBUIȚI

Nu toţi copiii sunt pregătiţi să meargă la şcoală de la şase ani! Chiar dacă învăţătorii fac tot posibilul ca trecerea de la grădiniţă la clasa zero să fie lină, sunt mulţi micuţi traumatizaţi de noul sistem. Este şi cazul unei fetiţe din Ploieşti, care are atacuri de panică provocate de obligaţia de a merge la şcoală. Şi, în loc să o ajute, responsabilii din educaţie ridică din umeri. Psihologii atrag atenţia că situaţia poate avea urmări grave pe termen lung.

Monica este mama unei fetiţe care a intrat de anul acesta la clasa 0. Micuţa a împlinit în vară şase ani, dar încă nu se poate acomoda cu şcoala. Respingerea noului sistem este atât de puternică încât copilul e la un pas de depresie.

Fetiţa era şi mai speriată atunci când învăţătoarei îi luau locul profesorul de religie sau cel de engleză aşa că, mama a încercat să găsească soluţii. A acceptat să fie colega de bancă a fiicei sale şi cum nici asta nu a mers, a decis să o mute la altă şcoală. Nimic nu a funcţionat. Aşa că, femeia a hotărât să facă demersuri să o mute înapoi la grădiniţă.

Învăţătoarea admite că fetiţa nu s-a acomodat deloc în clasa 0.

Grav pentru acest copil, şi probabil că pentru mulţi alţii, este că Legea Educaţiei nu permite întoarcerea şcoalrului la grădiniţă.

Psihologii atrag atenţia că aceasta este o situaţie traumatizantă pentru copil, situaţie care poate avea consecinţe grave pe termen lung.

Fetiţa va fi consiliată psihologic, dar va rămâne la şcoală. Pentru că aşa o obligă sistemul de învăţământ din România!