Nu este nevoie să ţi se ia cardul din buzunar ca să rămâi fără bani în cont. Hackerii dezvoltă peste noapte metode de atac de la distanţă. În alte cazuri, chiar şi o simplă retragere de numerar de la bancomat poate fi compromisă câtă vreme cardul ţi-a fost clonat sau aceştia reuşesc să pătrundă în sistemul de securitate al băncii

DISTRIBUIȚI

Nu este nevoie să ţi se ia cardul din buzunar ca să rămâi fără bani în cont. Hackerii dezvoltă peste noapte metode de atac de la distanţă. În alte cazuri, chiar şi o simplă retragere de numerar de la bancomat poate fi compromisă câtă vreme cardul ţi-a fost clonat sau aceştia reuşesc să pătrundă în sistemul de securitate al băncii. Este cazul hackerilor care fac aceste lucruri în scop infracţional. Sunt însă şi băieţii buni, racolaţi ce-i drept, tot din rândul…hackerilor, dar care acum dezvoltă soluţii care să întărească securitatea din sistemul bancar şi nu numai.

Bancomatele pot fi uşor vulnerabile în faţa hackerilor, spun specialiştii în domeniu. Cu un card clonat, cu un sistem informatic al băncii compromis, infractorii pot retrage cu uşurinţă banii pe care şi-i doresc.

Dacă se întâmplă să realizaţi că vă lipsesc mai mulţi bani din cont fără ca voi să fi făcut o retragere mai mare sau o altă operaţiune bancară, atunci e clar că hackerii care-şi folosesc abilităţile în scopuri infracţionale v-au luat banii de pe card. Ca să vedem cum procedează atacatorii, am asistat la o demonstraţie.

Hackerii sunt la mare căutare în rândul marilor companii care vor să-şi construiască cele mai bune sisteme de securitate.

Un specialist bun în hacking poate câştiga între 800 şi 10.000 de euro.