Noul episcop de Huşi a fost invitat la Iaşi, de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, unde a ţinut slujba de dimineaţă. Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul va ocupa scaunul rămas vacant la Episcopia de Huşi

DISTRIBUIȚI

Noul episcop de Huşi a fost invitat la Iaşi, de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, unde a ţinut slujba de dimineaţă. Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul va ocupa scaunul rămas vacant la Episcopia de Huşi, de săptămâna viitoare. Asta, după retragerea Părintelui Corneliu din funcţie. Fostul slujitor al domnului a demisionat după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care acesta întreţinea relaţii sexuale cu un bărbat.

Aceste imagini cu fostul episcop de Huşi sunt… istorie! Fostul slujitor al domnului, înregistrat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un bărbat, a devenit călugăr, iar în locul său, la cârma Episcopiei va ajunge de săptămâna viitoare Preasfinţitul Ignatie Mureşeanul. Înainte de a ocupa scaunul Episcopiei, Preasfinţitul a ajuns la Catedrala Mitropolitată din Iaşi pentru a susţine slujba de dimineaţă.

Noul episcop de Huşi are planuri clare de reabilitate a numelui bisericii, dar şi un mesaj pentru creştini, după scandalul care a zguduit biserica din temelii.

Preasfinţitul Ignatie, arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a fost hirotonit diacon şi preot în anul 2011 şi este cunoscut în Alba Iulia drept prietenul şi duhovnicul tinerilor.

Scandalul monstru care l-a avut în prim plan pe fostul Episcop de Huşi a explodat după ce pe internet a apărut un material video în care acesta întreţinea relaţii sexuale cu un fost elev de la Seminarul Teologic. Pe 18 august, episcopul a renunţat la funcţia importantă pe care o avea în Biserica Ortodoxă Română, înainte ca Sfântul Sinod să-i decidă soarta. Astfel, ierarhul a devenit simplu călugăr.

Anchetele din sânul bisericii sunt departe de a lua sfârşit. Înaltele feţe bisericeşti vor să afle cine este celălalt membru al bisericii din materialul compromiţător cu fostul episcop de Huşi. În plus, alţi trei preoţi din Vaslui au fost arestaţi la domiciliu după ce l-ar fi şantajat pe episcop cu divulgarea a opt filme demne de industria pornografică.