Noua echipă guvernamentală a fost prezentată la Palatul Parlamentului. Nu de premierul desemnat, aşa cum ar fi fost normal, ci de preşedintele PSD Liviu Dragnea

DISTRIBUIȚI

Avem o nouă echipă guvernamentală. Ea a fost astăzi prezentată la Palatul Parlamentului. Nu de premierul desemnat, aşa cum ar fi fost normal, ci de preşedintele PSD Liviu Dragnea. Printre miniştrii propuşi, găsim nume cunoscute publicului larg precum: Lia Olguţa Vasilescu, Daniel Constantin sau Teodor Meleşcanu. Miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile de specialitate mâine dimineaţă, iar spre seară, am putea avea şi prima şedinţă de Guvern, condusă de Sorin Grindeanu.

După o şedinţă de aproximativ o oră, cu toţi membrii partidului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat componenţa viitorului cabinet de la Palatul Victoria. Din noua echipă guvernamentală, vor face parte 8 femei.

Lângă şeful social-democraţilor a stat premierul desemnat, Sorin Grindeanu, care a răspuns întrebărilor puse de jurnalişti timid, abia după ce Dragnea i-a dat acordul din priviri.

Sorin Grindeanu aproape a recunoscut că nicio propunere de ministru nu a venit din partea sa.

În echipa guvernamentală, propusă de PSD, găsim şi câteva nume controversate. Spre exemplu, Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului Craiova, cea care ar urma să ocupe funcţia de ministru al Muncii, a fost trimisă în judecată după ce a fost acuzată de procurorii DNA de luare de mită. De asemenea, Andreea Păstârnac, ambasador al României în Israel, propusă pentru portofoliul care are în vedere românii de pretutindeni, a fost acuzată de incompetenţă pentru că a gestionat prost situaţia răniţilor din Colectiv transferaţi în Israel. Dragnea, însă, a încercat să le repare reputaţia.

Mâine, miniştrii propuşi vor fi audiaţi în Parlament, după care vor depune jurământul la Palatul Cotroceni.