Nota pe care elevii de clasa a VIII-a o obţin la evaluarea naţională va cântări în proporţie de 80 la sută la nota de admitere la liceu. Vestea nu îi încântă însă prea tare pe elevi

DISTRIBUIȚI

Modul de calcul al mediei de admitere la liceu va suferi noi modificări. Începând cu acestă vară, nota pe care elevii de clasa a 8-a o obţin la evaluarea naţională va cântări în proporţie de 80 la sută la nota de admitere la liceu. Vestea nu îi încântă însă prea tare pe elevi.

Începând cu acestă vară, modul în care se calculează media de admitere la liceu se modifică din nou. Mai exact, nota obţinută la evaluarea naţională de elevii de clasa a 8-a va cântări 80 la sută în media de admitere, în timp ce media din clasele 5-8 va conta doar 20 la sută. Elevii nu par prea încântaţi de acestă decizie.

Unii, în schimb, cred că acestă modificare îi va face pe elevi să fie din ce în ce mai puţin motivaţi să înveţe zi de zi..

Totuşi, cadrele didactice nu cred că o astfel de decizie afectează motivaţia elevului de a învăţa.

În plus, cred că cei care îşi doreau ca ponderea mediei anilor 5-8 să fie mai mare sunt cei mai punţin pregătiţi.

Reprezentanţii asocieţiilor de părinţi sunt, de altă părere.

Mai mult,  reprezentanţii asociaţiilor de părinţi cred că cea mai bună variantă ar fi ca elevii să revină la vechiul examen de admitere la liceu.

Probele Evaluarării Naţionale vor avea loc pe data de 19 iunie la limba română, 21 iunie la matematică şi 22 iunie la limba maternă.