Nordul ţării se află sub zăpezi. În Maramureş, stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri, iar pe DN1 se circulă în condiţii de iarnă

DISTRIBUIȚI

Nordul ţării se află sub zăpezi. După ce zeci de judeţe au intrat sub atenţionări cod galben şi portocaliu de ninsori, preţ de câteva ore, zăpada depusă a îngreunat traficul. În pasul Tihuţa s-a circulat cu dificultate, iar drumul spre Rânca a fost închis circulaţiei. În Maramureş stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri, iar pe DN1, Braşov-Ploieşti, se circulă în condiţii de iarnă. 

A nins încontinuu aproape 24 de ore în Maramureş. Stratul de zăpadă depăşeşte deja câţiva centimetri în Baia Mare, iar oamenii spun că ninsoarea pare că a luat din nou prin suprindere autorităţile.

Este dezastru şi în pasul Tihuţa. Din cauza zăpezii depuse pe carosabil, s-a circulat cu dificultate în zonă. Şi aici, spun oamenii, utilajele de deszăpezire ar fi intervenit târziu. 

Drumul 67 C Transalpina, între Novaci şi staţiunea Rânca din Gorj a fost închis circulaţiei, din cauza viscolului puternic. Vântul suflă cu peste 100 de kilometri la oră, iar misiunea drumarilor este imposibilă, pentru că vizibilitatea este extrem de scăzută. Poliţiştii au instituit un filtru la baza muntelui pentru a-i opri pe turişti să pătrundă pe drum. DN 67 C ar putea rămâne închis până mâine dimineaţă.

Ninsoare multă, utilaje puţine şi în Harghita. În tot judeţul, ninsoarea abundentă a creat blocaje. Zeci de maşini au derapat şi au avut loc tamponări.

Drumul Naţional 12 A, între Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, este blocat pe anumite sectoare de drum. Spre exemplu, între localitatea Satu Mare şi Homorod Băi, mai multe maşini au derapat. Deşi şi-au echipat maşinile pentru iarnă, şoferii spun că drumarii nu şi-au făcut treaba. 

Se circulă în condiţii de iarnă  şi pe DN1 Braşov-Ploieşti dar şi în Bistriţa. Pe Drumul Judeţean 792 B Sebiş – Moneasa stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri, după ce noapte trecută a nins abundent.