Noi imagini ale tragediei de la Londra au fost date publicităţii. O înregistrare care vă poate afecta emoţional surprinde momentul în care românca Andreea este recuperată în stare gravă din apele Tamisei

DISTRIBUIȚI

Noi imagini ale tragediei de la Londra au fost date publicităţii. O înregistrare care vă poate afecta emoţional surprinde momentul în care românca Andreea este recuperată în stare gravă din apele Tamisei, iar camerele de supraveghere ale parlamentului britanic au captat clipele în care premierul Theresa May a fost evacuată de forţele de ordine şi dusă spre limuzina blindată care o aştepta.

O înregistrare, şocantă arată momentul în care o şalupă a pompierilor ajunge la locul în care Andreea a plonjat în fluviul Tamisa, în timpul sângerosului atac terorist de pe podul Westminster. Cu echipamente speciale, salvatorii o recuperează pe româncă, iar aceasta nu este conştientă. Ea a fost preluată imediat şi transportată la spital. Deşi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe creier şi este monitorizată permanent, starea ei rămâne critică, mai ales din cauza plămânilor, grav afectaţi de trauma prin care a trecut Andreea. Tot astăzi, publicaţia The Sun a difuzat un filmuleţ preluat de pe camerele de supraveghere imediat după atentat. În înregistrare se vede cum agenţii de securitate o evacuează pe premierul Theresa May.

 

Jurnaliştii britanici  remarcă faptul că prim ministrul a fost ghidat într-o direcţie greşită, opusă locului în care se afla limuzina blindată cu care se deplasează în mod normal. Din fericire politicianul britanic nu a fost în pericol nicio clipă.  Bilanţul masacrului londonez a  ajuns la cinci morţi, după ce aseară, unul dintre răniţi, un londonez de 75 de ani a pierdut lupta pentru viaţă. Rănile suferite , dar şi vârsta înaintată au zădărnicit eforturile medicilor. În presa britanică au apărut fotografii cu autorul atacului, identificat drept Khalid Masood, cetăţean britanic, născut în Regatul Unit, în vârstă de 52 de ani, tatăl a trei copii. El a lucrat ca profesor de limba engleză şi a mai fost în atenţia serviciilor britanice din cauza tendinţelor de radicalizare, apărute în timp ce era închis pentru că a înjunghiat un bărbat. Născut în ziua de Crăciun, el s-a numit iniţial Adrian Elms, apoi însă, în momentul convertirii la islam, şi-a schimbat numele în Khalid Masood.  Imaginile publicate azi îl înfăţişează pe terorist imediat după ce a fost împuşcat  )poze cutter de azi, externe uk) . Ancheta autorităţilor de la Londra continuă, numărul celor reţinuţi pentru legături cu teroriştii ajungând la cel puţin 10, dintre ele trei fiind femei cu vârsta cuprinsă între 29 şi 31 de ani. Europa este solidară cu Marea Britanie. Poarta berlineză Brandenburg a fost luminată în culorile steagului britanic, iar la Paris, turnul Eiffel a fost cufundat în beznă preţ de câteva minute. Şi la Bruxelles, steagurile Uniunii Europene şi cel britanic au fost coborâte în bernă. La Londra, în celebra Trafalgar Square sute de oameni au depus flori şi au aprins lumănări în memoria oamenilor ucişi în atacul de la podul Westminster.