Noi date despre românii răniţi în urma atacului din Londra. În acelaşi timp, atacurile din ultima perioadă arată că teroriştii şi-au schimbat tacticile de acţionare. Nu mai lucrează în grup şi folosesc din ce în ce mai rar armele de foc

DISTRIBUIȚI

Atacurile din ultima perioadă scot la iveală un aspect extrem de grav, care ar trebui să pună pe gânduri autorităţile din întreaga lume: teroriştii şi-au schimbat tacticile de acţionare. Nu mai lucrează în grup şi folosesc din ce în ce mai rar armele de foc. În acelaşi timp, vin noi date despre românii răniţi în urma atacului din Londra, iar liderii internaţionali se declară şocaţi.

A fost o recţie promptă a celor de la Ministerul Afacerilor Externe imediat după atacul de miercuri seară, de la Londra. Un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra a mers de îndată la unitatea medicală unde erau internaţi românii răniţi în urma atacului pentru a afla starea în care se află aceştia şi pentru a oferi sprijin consular. Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii, Dan Mihalache menţine în permanenţă legătura cu familia româncei aflată în stare critică dar şi cu cetăţeanul român care a fost externat. Misiunea diplomatică este pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări. Un alt incident cu tentă teroristă a avut loc la Anvers, în Belgia, în această după amiază, acolo unde un bărbat a fost arestat după ce a încercat să intre cu maşina într-un grup de pietoni. Incidentul a fost fără victime. Bărbatul care a provocat incidentul conducea o maşină înmatriculată în Franţa şi era îmbrăcat în camuflaj.

Atacul din centrul Londrei seamnă izbitor cu cele două petrecute anul trecut în Franţa şi în Germania.

Mai exact, la Nissa în 14 iulie 2016, un şofer de origine tunisiană intră cu un camion frigorific în mulţime. Peste 80 de persoane mor, iar peste 300 sunt rănite, iar la Berlin, 19 decembrie 2016. Un camion intră în mulţimea adunată la Târgul de Crăciun. Bilanţul: 12 morţi şi peste 40 de oameni răniţi.

Atacul terorist de langă Parlamentul din Londra i-a lăsat fără cuvinte şi pe cei mai importanţi demnitari ai lumii.

Cu toţii au transmis mesaje de condoleanţe şi au condamnat actul terorist.

La rândul ei, Angela Merkel s-a declarat profund şocată şi a afirmat că Germania este solidară cu Marea Britanie.

Totodată, biroul de presă al Vaticanului a transmis: „Profund întristat de vestea privind pierderea de vieţi şi rănirea oamenilor, provocate de atacul din centrul Londrei, Sanctitatea Sa Papa Francisc îşi exprimă solidaritatea faţă de toţi cei afectaţi de această tragedie.”

Atacul de ieri, din centrul Londrei, s-a soldat cu patru morţi şi peste 40 de răniţi.