Nicio primăvară fără poze în rapiţă. Asta şi-au spus câteva tinere din Timişoara care au dat năvală în lanurile pline cu flori galbene pentru o şedinţă foto specială

DISTRIBUIȚI

Nicio primăvară fără poze în rapiţă. Asta şi-au spus câteva tinere din Timişoara care au dat năvală în lanurile pline cu flori galbene pentru o şedinţă foto specială. Pozele făcute cu precizie, mai ceva ca cele ale unui fotograf profesionist, vor ajunge la loc de cinste, pe reţelele de socializare, unde speră să fie cât mai apreciate de internauţi. Amatoarele de selfieuri nu ratează în niciun an celebra fotografie în rapiţă, iar astăzi le-am însoţit şi noi pe câmp.

Roxana, Mihaela, Paula şi Larisa sunt doar patru din miile de fane ale fotografiilor în rapiţă. În fiecare an, cum dă floarea, nu ratează momentul de a-şi face poze în lanurile galbene. Îmbracă cele mai frumoase haine, îşi aranjează părul după ultimele tendinţe, îşi pun ochelarii cu care vor face furori la vară şi astfel sunt pregătite pentru o lungă şedinţă foto.

Un shooting în lanul de rapiţă poate dura chiar şi o oră, iar cele mai experimentate dintre ele dau indicaţii pentru ca pozele să fie demne de postat pe internet. Fotografiile ca de poveste ajung apoi pe reţelele de socializare, unde sunt inundate cu like-uri de la admiratori.

Şi cum perioada până la recoltare este lungă, reţelele de socializare s-au umplut deja de fotografii realizate… pe fundal galben.

În timp ce tinerele se bucură de lanurile galbene, agricultorii sunt îngrijoraţi şi se tem ca nu cumva vremea să le încurce planurile.

La nivelul ţării, suprafeţele cultivate cu rapiţă au crescut faţă de anul trecut şi au ajuns în acest an la peste 460.000 de hectare.

Următoarea perioadă este însă critică. Dacă ploile şi frigul vor continua, speranţa agricultorilor la un preţ mai mare se va nărui şi, din acest an, vor rămâne doar pozele de profil ale viitoarelor fotomodele.