Nevoiţi să găsească singuri sânge pentru tranfuzii. Prin această dramă trec zilnic sute de oameni care încearcă cu disperare să facă rost de sângele pentru transfuzii, necesar rudelor care urmează să fie operate

DISTRIBUIȚI

Nevoiţi să găsească singuri sânge pentru tranfuzii! Prin această dramă trec zilnic sute de oameni care încearcă cu disperare să facă rost de sângele pentru transfuzii, pentru rudele care urmează să fie operate. După ce ieri anchetatorii au descins la Centrul de Transfuzii din Craiova, mai mulţi oameni au prins curaj şi au făcut dezvăluiri incredibile. Unii recunosc că au fost nevoiţi să cumpere pungile de sânge alţii, că sunt puşi să-şi găsească singuri donatori.

Doamna din imagini spune că donează de ani buni sânge şi că s-a lovit de problema transfuziilor contracost în momentul în care fratele ei a avut nevoie urgentă de sânge.

În alte cazuri, rudele bolnavilor care au nevoie disperată de transfuzii sunt nevoiţi să facă singuri rost de sânge. Aşa că, oamenii se agaţă de orice speranţă când la centru ajunge câte un donator.

Reprezentanţii centrului recunosc că le cer bolnavilor să îşi găsească singuri donatori.

Criza sângelui duce însă şi la fapte penale. Doi angajaţi ai centrului de Transfuzii Craiova, un medic şi o asistentă, au fost reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce îi vindeau unui ofiţer sub acoperire flacoane cu sânge.

Surse din anchetă spun că aparţinătorii care veneau să ceară sânge pentru bolnavi erau înştiinţaţi că stocurile sunt goale. Contra sumei de 100 de lei, oameii primeau câte un flacon cu sângele recoltat în cadrul centrului.