Nepăsătoate faţă de viaţa necuvâtătoarelor şi, mai ales, faţă de banul public. Aşa se dovedesc a fi autorităţile din Bistriţa. Scandalul în cazul veveriţelor „cazate” în parcul municipal pare fără sfârşit

DISTRIBUIȚI

Nepăsătoate faţă de viaţa necuvâtătoarelor şi, mai ales, faţă de banul public. Aşa se dovedesc a fi autorităţile din Bistriţa. Scandalul în cazul veveriţelor „cazate” în parcul municipal pare fără sfârşit. Mai mulţi iubitori de animale au încercat aseară să elibereze ultima rozătoare rămasă captivă în voliera care a costat mii de euro.Totul după ce o persoană a filmat animalul în timp ce se chinuia să părăsească cuşca pentru a interacţiona cu o altă veveriţă, aflată în libertate.

Operaţiunea „veveriţele” a început anul trecut, când primăria a adus în parcul municipal din Bistriţa şase rozătoare pe care le-a închis într-o volieră.

Peste puţin timp, însă, patru pui au evadat din cuşcă, iar un altul a fost găsit fără suflare. Aşa se face că de luni bune, ultima supravieţuitoare stă singură în cuşca de mii de euro.

Zilele trecute, o persoană a filmat rozătoarea în timp ce se chinuia din răsputeri să interacţioneze cu o altă veveriţă ce se afla în afara cuştii. Filmuleţul, care a fost apoi postat pe reţelele de socializare, a înfuriat zeci de persoane. Oamenii au mers să salveze bietul animal, după care au declanşat un protest spontan faţă de atitudinea indiferentă a autorităţilor locale.

Speriată de zgomotul din jur, veveriţa nu a ieşit din scorbura improvizată.

Veveriţa trăieşte singură în volieră de zece luni. Motiv pentru care reprezentanţii primăriei vor să angajeze un îngrijitor pe care să îl remunereze cu 225 de lei pe lună.

Este timpul să învăţăm să ne pese cu adevărat de toate formele de viaţă. Este timpul să nu mai fim indiferenţi şi să spunem STOP Indiferenţei şi STOP irosirii banului public.