Mutilat, după ce un om a turnat acid pe trupul lui. Aşa a fost găsit un căţel, undeva pe un câmp. De astăzi, e timpul să spunem cu toţii „Stop indiferenţei!”

DISTRIBUIȚI

Uneori, soarta e crudă. Atât de crudă, încât te face să-ţi îndrepţi privirea către cer şi să urli de durere. La fel cum a urlat şi el – un biet suflet, de nici un an. Pricăjit, blând şi care nu a făcut vreodată vreun rău cuiva, în afară că i-a stat în cale cui nu trebuia. A fost găsit în agonie, pe un câmp, cu răni adânci, după ce un… fel de om a turnat acid de baterie pe trupul lui. Substanţa l-a… mutilat! Iar chinurile prin care a trecut sunt inimaginabile. Cel care a comis atrocitatea, a dispărut fără urmă şi, evident, fără să fie tras la răspundere în vreun fel. De astăzi, e timpul să spunem cu toţii „Stop indiferenţei!” şi să schimbăm ceva. Pentru că asemenea cazuri cumplite de violenţă se pot oricând răsfrânge, cu aceeaşi intensitate şi în orice moment, asupra unui copil.

Cu picioarele din faţă putrezite. Fără piele pe piept şi cu o infecţie gravă la nivelul feţei. Aşa a fost găsit acest căţel, undeva pe câmp, în Eforie Nord.

Printr-un miracol, încă respira. Dar ochii îi trădau atâta durere… Poate că în scut timp chinul ar fi luat sfârşit. Dar destinul i-a fost altul. O femeie l-a zărit acolo, în agonie, şi nu a trecut mai departe indiferentă. Aşa a ajuns bietul de el la un cabinet veterinar din Constanţa. Când l-au văzut, şi medicii au înlemnit. Erau îngroziţi. Nu mai văzuseră aşa ceva niciodată. În primă fază, au luat în calcul eutanasierea lui. Dar el voia să lupte! Le-a arătat că încă poate mânca şi bea apă.

După primele investigaţii, medicii constănţeni au concluzionat că cel mai probabil a fost băgat în acid sau în sodă caustică.

Pentru că era vorba de un caz extrem de grav, câinele a fost transportat la Bucureşti, în grija medicului Aurelian Ştefan. Acesta din urmă a încercat imposibilul: l-a operat, i-a trimis mostre din ţesut în străinatate şi… se roagă să-l vadă vindecat.

Acum, sărmanul animal nu mai are decât două picioare.

Dacă va reuşi să se echilibreze vreodată pe lăbuţele din spate, va fi relativ un animal independent. Va putea să mănânce şi să îşi facă nevoile singur. Dar… mai e drum lung până acolo.

Nimeni nu ştie cu certitudine în acest moment câtă suferinţă a îndurat acest suflet. Cel care l-a adus în starea în care se află s-a făcut nevăzut şi probabil că nu va fi pedepsit niciodată pentru fapta sa.

Medicul Aurelian Ştefan vede zilnic cazuri de tortură. Din iubire pentru animale şi din dorinţa de a le salva pe cele care sunt schingiute a transformat casa bunicii lui într-un centru veterinar pe care l-a numit Centrul Speranţei.

A fost ajutat în special de austrieci, nemţi, finlandezi, norvegieni, americani, britanici, elveţieni şi suedezi. Oameni care se declară şocaţi de cazurile tot mai violente din România.

Dar cazul căţelului ce a rămas numai în două labe rămâne unul dintre cele mai grave acte de cruzime. Starea lui Dingo-Weeble, aşa cum a fost botezat, este încă sub semnul întrebării. La câteva zile după ce l-am filmat noi, infecţia de pe faţă s-a extins şi pe corp.