Musical-ul „La La Land” este marele câştigător al Globurilor de Aur. Pentru prima oară în istoria acestei gale, o peliculă câştigă un număr-record de premii – şapte

DISTRIBUIȚI

Musical-ul „La La Land” este marele câştigător al Globurilor de Aur. Pentru prima oară în istoria acestei gale, o peliculă câştigă un număr-record de premii – şapte. Filmul a câştigat tot ce se putea, obţinând trofee pentru toate categoriile la care a fost nominalizat. În lumina reflectoarelor nu au intrat însă doar actorii, ci şi politica. Preşedinţia lui Donald Trump a fost tema unor discursuri memorabile şi, totodată, subiect de glume.

Cele mai bune producţii de film şi de televiziune din anul 2016 au fost recompensate duminică seara cu un Glob de Aur, de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood. Indiscutabil, La La Land a dat lovitura cu cele şapte victorii ale sale. Actorii din rolurile principale, Emma Stone şi Ryan Gosling, au obţinut câte o distincţie.

Pelicula a câştigat în total şapte trofee, printre care: cel mai bun musical sau comedie, cel cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu şi cea mai bună muzică.

Cel mai bun actor într-o dramă a fost ales Casey Affleck, pentru rolul său din „Manchester By The Sea”. Iar franţuzoaica Isabelle Huppert a fost desemnată cea mai bună actriţă într-o dramă, pentru prestaţia sa din „Elle”, lung-metraj care a câştigat un trofeu şi pentru „cel mai bun film străin”. Filmul „Moonlight” a câştigat un Glob de Aur pentru cea mai bună dramă.

În privinţa producţiilor de televiziune, Hugh Laurie, Tom Hiddleston şi Olivia Colman au câştigat Globuri de Aur pentru rolurile din mini-seria BBC „The Night Manager”. Iar Donald Glover a obţinut un trofeu pentru rolul său din tragi-comedia creată de el şi în care joacă, „Atlanta”.

Anul acesta, Jimmy Fallon a prezentat în premieră Globurile de Aur. În monologul de deschidere, vedeta de televiziune a dat startul glumelor despre Donald Trump, care îşi va prelua mandatul de preşedinte pe 20 ianuarie.

Meryl Streep, laureată în această ediţie cu un trofeu pentru întreaga carieră, a ţinut un discurs lung de şase minute în care l-a criticat dur pe viitorul preşedinte al Statelor Unite. Actriţa nici măcar nu i-a menţionat o dată numele lui Donald Trump.

Trump a reacţionat pe Twitter şi a numit-o pe Meryl Streep o „actriţă supraapreciată”. Globurile de Aur sunt considerate a fi cele mai bune previziuni pentru mult-aşteptatele premii Oscar, care vor fi decernate pe 26 februarie la Los Angeles.