Munţii de zăpadă din Capitală s-au înjumătăţit. Fie au fost ridicaţi, fie s-au topit şi s-au transformat în bălţi imense

DISTRIBUIȚI

Munţii de zăpadă din Capitală s-au înjumătăţit. Fie au fost ridicaţi, fie s-au topit şi s-au transformat în bălţi imense. Fiecare trecere de pietoni, fiecare staţie de autobuz are… balta ei. Unele-s mai mari, altele mai mici, după voia celui de sus. Acum, bucureştenii ar trebui să schimbe bocancii de munte, cu cizmele de cauciuc. Însă au fost mulţi cei care n-au încălţat cizmele astăzi şi s-au udat la picioare ca şi când ar fi fost desculţi. „Mi-am uitat barca acasă”, ne-a spus o doamnă care s-a văzut cu apa trecută de glezne.

Să fii pieton iarna în Capitală nu e lucru uşor. După ce au mai scăpat de zăpada de pe trotuare, bucureştenii trec acum printr-o altă provocare. Nămeţii s-au mai topit, iar în urma lor, străzile au fost inundate.
Nici traversarea prin munţii de zăpadă nu este o varianta sigură. Zăpada este când moale, când se lipeşte de talpa ghetelor şi vă puteţi împiedica. Cu paşii mai mari sau mai mici, fără cizme de cauciuc, apa tot în încălţăminte ajunge.
Şi în staţiile mijloacelor de transport în comun pietonii trebuie să calce prin bălţi să poată urca în autobuz.

La orice trecere de pietoni aceeaşi problemă. Şi pe Calea Moşilor la intersecţia cu Mihai Eminescu, bucureştenii sunt nevoiţi să traverseze tot prin baltă.