Munca de oriunde devine legală. Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementează tele-munca, adică lucrul pe internet, pe calculator sau pe telefon

DISTRIBUIȚI

Aglomeraţia din trafic, în drum spre muncă, stresul şi toanele colegilor de birou vă dau bătai de cap în fiecare zi? Dacă da, luaţi în calcul să munciţi de acasă sau din orice alt loc în care vă simţiţi relaxaţi. Munca de oriunde devine legală. Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementează tele-munca, adică lucrul pe internet, pe calculator sau pe telefon.

Rareş are 24 de ani. Până de curând, mergea în fiecare zi la serviciu. Numai că drumul până la birou şi tabieturile celorlalţi colegi îl oboseau, îi creau o stare de nervozitate şi de stres şi nu se mai putea concentra.

Aşa că, a decis să facă o schimbare. Şi-a făcut întreprindere individuală, iar acum domiciliul îi este şi cămin, şi loc de muncă. Băiatul lucrează în social-media şi marketing. Din sufrageria lui reuşeşte să facă materiale promoţionale pentru zeci de firme din toată lumea. Este mult mai relaxat şi creativ, spune tânărul.

Până acum, era reglementată numai munca la domiciliu. De acum încolo, oamenii vor putea lucra oriunde se simt ca acasă.

Autorităţile mai susţin că acest tip de contract este avantajos atât pentru angajator, cât şi pentru angajat. Mai exact, pentru angajator se reduc cheltuielile cu chiria, cu utilităţile, carburanţii şi parcul auto, iar angajatul nu mai scoate bani din buzunar pentru drumul pe care îl parcurge până la serviciu şi îşi îmbină mai armonios viaţa profesională cu cea personală.

Alţii, însă, spre deosebire de Rareş, consideră că propria casă sau locurile extrem de familiare te pot influenţa negativ. Adică, există riscul să nu mai fii atent la ceea ce ai de făcut şi să îţi doreşti mai mult….să tragi de timp.

Actul normativ care prevede introducerea contractului de tele-muncă urmează să fie trimis Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare.