Multe trotuare din București s-au transformat în adevărate patinoare. Drumurile spre metrou sau staţiile RATB au fost adevărate capcane pentru prietonii grăbiţi

DISTRIBUIȚI

După ninsoarea de zilele trecute şi gerul cumplit de noaptea trecută, multe trotuare s-au transformat în adevărate patinoare. Drumurile spre metrou sau staţiile RATB au fost adevărate capcane pentru prietonii grăbiţi. Mulţi au alunecat şi s-au ales cu fracturi la mâini sau picioare. Ambulanţele au preluat zeci de solicitări, iar la ortopedie s-a lucrat la foc continuu. 

Doamna Elena a alunecat pe zăpadă de Bobotează, pe drum spre casă, după ce se întorcea cu aghiasmă de la biserică. De atunci s-a tratat numai cu apa sfinţită, crezând că vreo minune o va vindeca. Abia astăzi, când durerile au devenit insuportabile, s-a prezentat la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Universitar.

Cabinetele de ortopedie sunt pline în această perioadă. Aici ajung cei mai mulţi oameni să ceară ajutor după ce au alunecat pe scările de la metrou acoperite cu zăpadă sau pe trotuarele îngheţate.

Cei mai mulţi dintre pacienţii care ajung la medic prezintă entorse, luxaţii sau fracturi.

De când a dat gerul, la serviciul de ambulanţă se lucrează la foc continuu. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1436 de apeluri de urgenţă, multe dintre ele de la persoanele care au alunecat pe stradă.

În această perioadă, medicii ne sfătuiesc să fim foarte atenţi când mergem, urcăm sau coborâm scările, dar cel mai important să avem încălţăminte adecvată pentru sezonul rece, cu talpă antiderapantă.