Multe dintre viitoarele mămici consideră că, ocazional, consumul de alcool nu afectează chiar atât de tare sarcina. Total fals, spun medicii, care atenţionează că avortul spontan, naşterea prematură sau dificultăţi în dezvoltarea copilului ar fi doar câteva dintre problemele care pot apărea

DISTRIBUIȚI

Multe dintre viitoarele mămici consideră că, ocazional, consumul de alcool nu afectează chiar atât de tare sarcina. Total fals, spun medicii, care atenţionează că avortul spontan, naşterea prematură sau dificultăţi în dezvoltarea copilului ar fi doar câteva dintre problemele care pot apărea. Pentru că susţine această campanie, Adda a lansat o piesă orchestrată pe bătăile inimilor câtorva bebeluşi din burţile mamelor.

O temă nu foarte des abordată, dar care crează adevărate probleme este: consumul de alcool în timpul sarcinii.

Am voie să consum o cantitate mică de alcool în timpul sarcinii? Acesta este o întrebare ce apare des pe buzele unor viitoare mămici, iar răspunsul medicilor este foarte clar: NU! Cantitatea de alcool care poate fi consumată în perioada sarcinii este 0. De asemenea, medicii desfiinţează miturile precum celui căruia berea ajută la alăptare.

În umra unei cercetări s-a constatat că peste un sfert dintre repondente considerau că o cantitate mică de alcool, consumată ocazional în timpul sarcinii, nu dăunează mamei sau copilului. Din acest motiv, de câţiva ani se derulează campania 9 luni cu 0 alcool, care îşi doreşte să le facă pe viitoarele mame să conştienţizeze riscurile care vin la pachet cu alcoolul în timpul sarcinii.

În acest proiect s-a implicat şi Adda, care a lansat chiar şi o piesă în acest sens.

O melodie emoţionantă, care le îndeamnă pe viitoarele mămici să fie responsabile şi să nu consume alcool în timpul sarcinii.

Piesa este cu atât mai specială cu cât orchestraţia pleacă de la sunetul bătăilor de inimă ale câtorva bebeluşi din burticile viitoarelor mămici.