UPDATE Teleorman: Copilul căzut în fântână a fost SALVAT, după o intervenţie de peste 10 ore, cu peste 40 de pompieri

DISTRIBUIȚI

UPDATE 21:15 Copilul de doi ani a fost scos din puţ, după 11 ore. Acesta a fost preluat de medici, iar salvatorii spun că băiatul este în afara oricărui pericol.

Momente dramatice în localitatea Balta Sărată din Teleorman. De mai bine de 11 ore, salvatorii încearcă să scoată un copil de doi ani dintr-un puţ adânc de 16 metri. Micuţul este conştient. Copilul se află de ore bune în puţ şi există posibilitatea ca el să intre în şoc hipotermic aşa că, salvatorii au adus aeroterme speciale cu care suflă aer cald în interior. Misiunea salvatorilor este însă extrem de dificilă pentru că diametrul puţului nu are mai mult de 35 de centimetri, insuficient ca echipajele de intervenţie să pătrundă în interior şi să-l scoată pe copil la suprafaţă. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Localitatea Balta Sărată. Ora 11.00. Un apel la 112 anunţă că un copil de doar doi ani a căzut într-un puţ. La capătul firului se auzeau vocile disperate ale unor părinţi. Oamenii au observat că fiul lor lipseşte şi, la un moment dat, au auzit plânsete din puţ. I-au implorat pe oamenii legii să le salveze fiul.

Pentru că puţul are diametrul de doar 35 de centimetri, salvatorii şi-au dat seama imediat că nu îl pot scoate pe micuţ fără ajutor aşa că, au solicitat sprijinul echipajelor speciale de intervenţie de la ISU Bucureşti.

Câteva ore mai târziu, la faţa locului se aflau deja peste 50 de pompieri militari, zeci de autospeciale de intervenţie, dar şi un elicopter Smurd. S-au încercat zeci de variante, însă niciuna n-a dat roade. Pentru că riscul de hipotermie este extrem de mare în astfel de cazuri, salvatorii au adus aeroterme speciale pentru al încălzi pe micuţ.

Copilul ar fi mers singur să bea apă, ar fi tras un scaun lângă puţ, moment în care s-a dezechilibrat şi a căzut în gaura adâncă de 16 metri.