Moarte fulgeratoare pentru un bebeluş de doar nouă luni din Timişoara. A ajuns la spital cu febră mare şi a murit în mai puţin de 10 ore, după ce, spun părinţii, medicii au refuzat internarea şi i-au recomandat siropuri pentru răceală

DISTRIBUIȚI

Moarte fulgeratoare pentru un bebeluş de doar nouă luni din Timişoara. A ajuns la spital cu febră mare şi a murit în mai puţin de 10 ore, după ce, spun părinţii, medicii au refuzat internarea şi i-au recomandat siropuri pentru răceală. Oamenii îi acuză pe doctori de neglijenţă. La rândul lor, cadrele medicale spun că micuţul ar fi suferit de o malformaţie la inimă nedepistată la timp… iar răceala nu a făcut altceva decât să agraveze starea micuţului, care nu a mai putut fi salvat. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

De câteva săptămâni, aceşti părinţi caută răspunsurile, dar şi vinovaţii pentru moartea pruncului lor. Darius avea 9 luni când din senin, într-o seară, a început să se simtă rău. A făcut febră mare şi părinţii l-au dus la un control medical, la Spitalul de Copii din Timişoara.

Aproape de miezul nopţii copilul a ajuns acasă şi părea că se simte mai bine. Părinţii spun că a mâncat bine şi apoi a adormit. Spre dimineaţă însă părintii s-au alarmat din nou pentru că bebeluşul a început să vomite. Ajunşi la spital, după 5 ore de la prima vizită, medici i-au schimbat celui mic tratamentul.

Oamenii nu pot să înţeleagă cum a survenit decesul. Mama îndurerată spune că a făcut pe timpul sarcinii toate analizele, iar naşterea naturală a decurs fără probleme. În schimb, medicii spun că bebeluşul suferea de o malformaţie destul de greu de depistat la o vârstă atât de fragedă. Chiar şi aşa, această afecţiune nu ar fi singura cauză a a decesului.

Parinţii lui Darius au depus deja plângere penală şi sunt decişi să prezinte cazul copilului lor şi în faţa Colegiului Medicilor.