Mircea Băsescu a părăsit astăzi penitenciarul Poarta Albă. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că fratele fostului preşedinte Traian Băsescu poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi trei luni de închisoare din pedeapsa de patru ani primită pentru trafic de influenţă

DISTRIBUIȚI

Mircea Băsescu a părăsit astăzi penitenciarul Poarta Albă. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că fratele fostului preşedinte Traian Băsescu poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi trei luni de închisoare din pedeapsa de patru ani primită pentru trafic de influenţă. Cu zâmbetul pe buze, la ieşirea din penitenciar, Mircea Băsescu a spus că se simte foarte bine şi că i-a fost dor de copii.

Mircea Băsescu a ieşit pe poarta penitenciarului Poarta Albă la amiază. Zâmbitor, le-a spus jurnaliştilor care îl aşteptau în faţa închisorii că se simte foarte bine. Apoi, fratele fostului preşedinte şi-a pus geanta într-o maşină care îl aştepta în faţa penitenciarului şi s-a urcat în autoturism, pe scaunul din dreapta.

A refuzat să răspundă însă la întrebările jurnaliştilor referitoare la momentele petrecute în penitenciar, dar şi la cele legate de o eventuală convorbire cu fratele său, fostul preşedinte, Traian Băsescu.

Ajuns în faţa porţii casei sale, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu a avut parte de o reîntâlnire emoţionantă cu familia.

Magistraţii au judecat la începutul lunii contestaţia depusă de procurorii anticorupţie la cererea din 19 iunie, prin care Mircea Băsescu solicita să fie eliberat condiţionat. În faţa instanţei, fratele fostului preşedinte a spus că are probleme de sănătate şi ca are nevoie urgentă de anumite medicamente. Astfel a reuşit Mircea Băsescu să îi convingă pe magistraţi să-l lase în libertate. Un an şi trei luni a stat fratele fostului preşedinte în spatele gratiilor. Totul după ce în luna iunie a anului trecut a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.