Miracol în Italia! Dintre ruinele hotelului îngropat de avalanșă, opt persoane au fost scoase în viaţă. Românca Adriana Vrânceanu şi unul dintre copiii ei, băiatul de 8 ani, sunt printre cei care au scăpat cu bine

DISTRIBUIȚI

De la agonie la extaz – aşa trăiesc rudele şi prietenii oamenilor blocaţi în hotelul Rigopiano, înghiţit acum mai bine de 42 de ore de o avalanşă masivă. Opt persoane au fost scoase în viaţă din mormanul de zăpadă, printre ele şi 2 copii. Românca Adriana Vrânceanu şi unul dintre copiii ei, băiatul de 8 ani,  sunt printre cei care au scăpat cu bine.

Operaţiunile de salvare nu au contenit nicio clipă. Salvatorii sapă de zeci de ore în mormanele de zăpadă şi moloz care au sufocat hotelul Rigopiano din regiunea italiană Abruzzo. Însă eforturile lor au fost răsplătite când au reuşit să găsească în viaţă 8 oameni, 6 adulţi şi doi copii.                                                   

Se pare că aceştia au reuşit cumva să facă un foc şi astfel au scăpat de pericolul hipotermiei. Printre cei salvaţi se pare că se află şi românca Adriana Vrânceanu, soţia lui Giampiero Parete, cel care a anunţat autorităţile despre dezastru. Pe pagina sa de facebook au început să curgă mesaje în care prietenii îşi manifestă bucuria că mama şi fiica au fost găsite în viaţă. Despre cel de-al doilea copil , fetiţa de 6 ani , încă nu au fost furnizate informaţii. Se pare că femeia le-a indicat pompierilor că micuţa este într-o cameră alăturată şi i-a rugat s-o recupereze. Salvatorii continuă operaţiunile, mai ales că au indicii serioase că alte aproximativ 5 persoane ar fi în viaţă. Au luat legătura cu ele, însă nu au reuşit să le scoată la suprafaţă deocamdată. Avalanşa care a acoperit hotelul acum mai bine de 40 de ore a fost provocată de seismele care au zguduit centrul Italiei acum două zile. Presa din peninsulă a dat publicităţii şi primul apel făcut la 112

Iniţial apelul nu a fost luat în serios, însă bărbatul, se pare că o cunoştinţă a supravieţuitorului Giampiero Parete a insistat, astfel că în zonă a început o adevărată desfăşurare de forţe. Însă autorităţile italiene au deschis un dosar de ucidere din culpă, după ce şi presa a sesizat anumite disfuncţionalităţi în desfăşurarea operaţiunilor de deszăpezire a zonei. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti nu a confirmat deocamdată că Adriana Vrânceanu şi fiul ei ar fi fost găsiţi în viaţă. Şi pentru că azi a fost ziua care a renăscut speranţa pentru rudele şi prietenii oamenilor blocaţi la Rigopiano , presa italiană a ţinut să publice şi fotografiile celor doi câini consideraţi mascotele unităţii de cazare. Se pare că la producerea avalanşei Lupo şi Nuvola au fugit spre prima localitate, unde oamenii i-au recunoscut şi i-au adăpostit. La Rigopiano operaţiunile de salvare continuă neîntrerupt, după cum au anunţat autorităţile italiene, pentru că se estimează că în hotel , la momentul avalanşei s-ar fi aflat 30-35 de persoane. Patru corpuri neînsufleţite au fost recuperate de sub dărâmături.