Minerul care a fost internat la Spitalul Floreasca imediat după ce a fost scos din galeria prăbuşită la Mina Lupeni a murit! Din nefericire, bilanţul tragediei se amplifică – doi morţi şi un rănit

DISTRIBUIȚI

Minerul care a fost internat la Spitalul Floreasca imediat după ce a fost scos din galeria prăbuşită la Mina Lupeni a murit! Din nefericire, bilanţul tragediei se amplifică – doi morţi şi un rănit. Acesta din urmă este în continuare sub supravegherea medicilor de la Petroşani. El nu are probleme grave de sănătate, dar este puternic afectat emoţional.

Ionel Suciu era căsătorit şi avea un copil. Săptămâna viitoare ar fi împlinit 44 de ani, iar jumătate din viaţă şi-a petrecut-o în subteran. Tot acolo şi-a găsit şi sfârşitul. Joi, în momentul surpării galeriei, a fost prins sub pâmânt. A fost scos după 12 ore, în stare foarte gravă. A fost urcat într-un elicopter şi dus la spitalul Floreasca, din Bucureşti, unde medicii au făcut tot ce au putut, ca să îl ţină în viaţă. Azi-noapte, misiunea lor s-a încheiat.

Colegul său, Iulian Codlean, scos mort din galerie, va fi înmormântat mâine. Este ziua în care ar fi împlinit 40 de ani. Şi tot mâine ar fi aniversat 15 ani de căsnicie. El era căsătorit şi avea trei copii. (poze in cutter). Dar tragedia produsă la Mina Lupeni nu este o piedică în calea exploatărilor miniere!

Până acum, anchetatorii nu au stabilit din ce cauză s-a produs tragedia, dar minerii care se aflau în acel moment acolo au povestit că au cedat stâlpii de susţinere.

Ministrul energiei a anunţat că a discutat cu premierul pentru acordarea de ajutoare vicitimelor accidentului de la Mina Lupeni.