Miliardarul Dan Adamescu s-a stins din viaţă noaptea trecută. Afaceristul se lupta cu mai multe boli, dar în ultimile luni de viaţă, după ce a fost încarcerat, starea de sănătate i s-a agravat

DISTRIBUIȚI

Miliardarul Dan Adamescu s-a stins din viaţă noaptea trecută, într-un spital privat din Capitală. Afaceristul se lupta cu mai multe boli, dar în ultimile luni de viaţă, după ce a fost condamnat şi încarcerat, starea de sănătate i s-a agravat. În luna septembrie a anului trecut, Adamescu a făcut septicemie şi a intrat în comă.  Deşi se afla într-un spital privat, Dan Adamescu avea regimul unui oricare alt deţinut, cu pază permanentă la uşă.

Dan Adamescu era unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la un miliard de euro. De-a lungul vieţii a dezvoldat multe afaceri şi a deţinut o companie renumită pe piaţa de asigurări. Adamescu a avut afaceri în mass media, dar şi acţiuni la un mare hotel ampalsat la kilometrul zero din Bucureşti precum şi un mare centru comercial. Însă el avea buisnessuri în întreaga lume.

După o viaţă trăită în lux, Adamescu a murit pe patul unui spital din Capitală, părăsit de rude şi prieteni. Singurele persoane care i-au fost alături în ultimul clipe ale vieţii au fost sora, bodyguarzii şi avocatul său. Soţia lui a fost cea care l-a părăsit prima, chiar înainte de a fi arestat, iar fiul lui Alexander nu l-a putut vizita pentru că se află în Anglia, sub control judiciar pentru dare de mită.

Deşi a cerut eliberarea condiţionată pe motiv de boală, aceasta nu i-a fost acordată. Reprezentanţii Penitenciarului au decis totuşi mutarea miliardarului în spital pentru investigaţii şi tratament.

Fiul său Alexander Adamescu nu poate veni în ţară pentru a-şi lua rămas bun de la tatăl lui. Dacă Alexander ar pune piciorul în România ar fi arestat imediat.

 În ultimii ani, afaceristul ducea o luptă grea cu fosta lui soţie care îi cerea despăgubiri uriaşe în urma divorţului.

Avocatul familiei susţine că singurul moştenitor al averii este fiul lui, Alexander Adamescu. Asta deşi afaceristul mai are un băiat- Rani Adamescu care a fost dezmoştenit.

Trupul neînsufleţit al omului de afaceri urmează să fie dus la IML pentru autopsie.

În luna mai 2016, Dan Adamescu a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare, într-un dosar în care era acuzat că a dat mită judecătorilor care îi instrumentau dosarele de insolvenţă.