Mii de studenţi au plecat la mare cu trenul, în minivacanța de 1 mai. Pentru ei călătoriile sunt gratuite, aşa că nu e de mirare că s-au vândut bilete şi „fără loc”

DISTRIBUIȚI

A început vacanţa de 1 mai. Iar cine a avut drum prin Gara de Nord şi-a putut da seama de asta. Pentru miile de studenţi care au plecat la mare cu trenul, vagoanele s-au dovedit neîncăpătoare. Pentru ei călătoriile sunt gratuite, aşa că nu e de mirare că s-au vândut bilete şi „fără loc”. Asta deşi CFR Călători a suplimentat în această perioadă capacitatea trenurilor spre mare cu peste 8000 de locuri. Dar aglomeraţia nu-i deranjează pe tineri. Mai ales că banii economisiţi pe transport le-au ajuns pentru cazare în Vama Veche.

Printre studenţii români s-au strecurat şi câţiva tineri străini care au rămas surprinşi de înghesuiala din tren.

Asta, în timp ce studenţii noştri sunt experimentaţi în călătorii cu vagoane arhipline.

Toate cele 12 garnituri care pornesc astăzi din Gara de Nord spre destinaţiile de pe litoralul Mării Neagre sunt în aceeaşi situaţie. Asta deşi CFR Călători a suplimentat capacitatea transportului cu peste 8000 de locuri, adică mai bine de 100 de vagoane în plus. În acest weekend 10.000 de turişti sunt aşteptaţi doar în Vama Veche.