Mii de oameni au ieşit în stradă şi în marile oraşe ale ţării. În Timişoara, 5000 de oameni şi-au strigat nemulţumirile în stradă

DISTRIBUIȚI

Mii de oameni au ieşit în stradă şi în marile oraşe ale ţării. Românii au protestat faţă de ordonanţa graţierii. În Timişoara, 5000 de oameni şi-au strigat nemulţumirile în stradă, iar în oraşe ca Galaţi şi Constanţa alte câteva sute au ocupat marile bulevarde. 

Peste 5000 de persoane s-au adunat seara trecută în centrul Timişoarei. Înarmaţi cu pancarte, oamenii au protestat faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificările din Codul Penal. Din centrul oraşului, protestatarii au plecat în marş spre Piaţa Victoriei. 

Şi Constanţa a răspuns pozitiv apelului făcut pe o reţea de socializare, aşa că sute de oameni s-au strâns în faţa prefecturii.

Oamenii au venit înarmaţi cu pancarte şi fluiere. După aproximativ două ore, protestatarii au pornit în marş pe principalele bulevarde ale oraşului.

Pe un frig cumplit, câteva sute de persoane au ieşit în stradă şi în Craiova.

A treia zi de proteste faţă de ordonanţa de urgenţă a graţierii a scos din case peste 200 de gălăţeni. Aceştia şi-au strigat nemulţumirile în Piaţa Prefecturii.

Cu pancarte în mâini, oamenii au scandat lozinci împotriva actualei guvernări şi au aprins lumânări.

Gălăţenii speră ca protestul lor să fie auzit acolo, în capitală, iar politicienii să ia cea mai bună decizie împotriva acestei legi atât de controversate

Oamenii promit că vor reveni în stradă şi în această seară.