Mii de localnici şi turişti s-au adunat în centrul Piteştiului şi au privit fascinaţi parada zecilor de artişti veniţi din toată lumea. Festivalul internaţional al fanfarelor, la care au participat trombonişti, gornişti, toboşari şi acordeonişti a însufleţit seara trecută întregul oraş

DISTRIBUIȚI

Mii de localnici şi turişti s-au adunat în centrul Piteştiului şi au privit fascinaţi parada zecilor de artişti veniţi din toată lumea. Festivalul internaţional al fanfarelor, la care au participat trombonişti, gornişti, toboşari şi acordeonişti a însufleţit seara trecută întregul oraş. Cu toţii s-au încolonat şi, împreună de majorete, au făcut turul oraşului. Totul pentru ca oamenii să uite, măcar pentru câteva ore, de grijile zilnice.

Atmosfera incendiară a atras ca un magnet oamenii în centrul Piteştiului. Şapte fanfare, din cinci ţări, au făcut spectacol şi au primit ropote de aplauze de la oamenii adunaţi ca la urs. Fiecare formaţie are musai o coregrafie, dar şi o echipă de majorete.

Fanfarele au defilat rând pe rând prin centrul Piteştiului până la locul unde au concertat spre seară. Vârstnicii au privit nostalgici la instrumentişti şi au rememorat perioadele când, zi de zi, fanfara cânta în parcuri. Atunci, locurile purtau încă parfum de epocă.

Orchestrele au fost însoţite de majorete încărcate cu pampoane care au reprezentat de fapt sarea şi piperul spectacolului. Turci, bulgari, unguri, moldoveni şi români…cu toţii au încântat spectatorii.

Manifestarea de la Piteşti vrea să-i scoată din case pe oameni şi să le redea atmosfera de promenadă adorată de generaţiile secolului trecut.