Mii de credincioşi l-au urmat pe Iisus, pe străzile din Oradea. Câţiva tineri actori au jucat cât au putut de bine Drumul Crucii, celebra scenă biblică

DISTRIBUIȚI

Mii de credincioşi l-au urmat pe Iisus, pe străzile din Oradea! Au plâns când au văzut cum a fost bătut, s-au rugat pentru el şi s-au închinat, din când în când. Câţiva tineri actori au jucat cât au putut de bine Drumul Crucii, celebra scenă biblică. Vă avertizez că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Scena a început pe o stradă pietonală din centrul oraşului Oradea, într -o organizare perfectă, de la costume, coloană sonoră şi interpretare.

Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi toate celelalte personaje au purtat costume de epocă, într-o interpretare remarcabilă.

Dramatizarea este realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism nu sunt graniţe.

Zonele aglomerate ale oraşului prin care a trecut coloana au fost cuprinse în atmosferă, prin profesionalismul punerii în scenă. Violenţa care părea reală a impresionat spectatorii până la lacrimi.

Spectacolul s-a terminat dupa ce mântuitorul şi-a dat duhul pe crucea lui Pilat, la cererea semenilor săi, în piaţa centrală a oraşului. Zilele următoare va fi reluat şi în alte oraşe din ţară, ca o tradiţie care a împlinit 12 ani.