Mica Unire a fost marcată şi în Galaţi. Mai mulţi alergători de la noi şi din Republica Moldova au ales să marcheze această zi la graniţă, printr-o cursă de 20 de kilometri

DISTRIBUIȚI

Mica Unire a fost marcată şi în Galaţi. Mai mulţi alergători de la noi şi din Republica Moldova au ales să marcheze această zi la graniţă, printr-o cursă de 20 de kilometri. La celălalt capăt al oraşului, un bărbat de 75 de ani a sculptat în zăpadă chipul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

După ce săptămâna trecută, Petru Darie, un pensionar din Galaţi, a lucrat în gheaţă chipul poetului Mihai Eminescu şi a reprodus Cuminţenia Pământului, astăzi a venit rândul marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza să fie aşezat pe soclul îngheţat .

În partea cealaltă a oraşului, alţi gălăţeni au serbat ziua principatelor prin sport. 20 de atleţi au plecat în sprint spre graniţa cu republica Moldova.

Oamenii au parcurs cei 20 de kilometri de la ieşirea din Galaţi până la vama Giurgiuleşti într-o oră. La final, au încins o horă a unirii chiar la graniţă.