Medicii ginecologi din aproape toate maternităţile din ţară nu vor face întreruperi de sarcină la cerere, în Săptămâna Mare. Doar cazurile medicale de urgenţă vor fi rezolvate

DISTRIBUIȚI

Medicii ginecologi din aproape toate maternităţile din ţară nu vor face întreruperi de sarcină la cerere, în Săptămâna Mare! Doar cazurile medicale de urgenţă vor fi rezolvate, iar celelate vor fi reprogramate după Paşte. Medicii spun că decizia nu pune în pericol sănătatea pacientelor şi că o amânare de câteva zile nu va afecta intervenţia chirurgicală ulterioară.

La biroul de internări al Clinicii de Obstetrică-Ginecologie Bega din Timişoara au venit câteva paciente care au cerut să li se facă avort, fără să ştie însă că în Săptămâna Mare nu se poate.

Potrivit unui studiu al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală, aproape 50 de mii de adolescente din ţara noastră rămân însărcinate, în fiecare an. Aproape jumătăte dintre ele renunţă la sarcină. În aceste condiţii, toate pacientele sunt consultate şi consiliate, în speranţa că măcar câteva dintre ele vor renunţa la ideea chiuretajului.