Măsuri pentru minivacanța de 1 mai. Poliţiştii vor fi la datorie cu peste 300 de radare şi vor monitoriza traficul rutier din elicopter

DISTRIBUIȚI

Staţiunile montane şi cele de pe litoral vor fi pline în minivacanţa de 1 mai. Ca în fiecare an, cei mai mulţi dintre români vor alege să se deplaseze cu maşina. Atenţie mare, dacă vă aflaţi în trafic în aceste zile. Nu călcaţi prea tare pedala de acceleraţie pentru că astfel vă puneţi viaţa în pericol. Poliţiştii vor fi la datorie cu peste 300 de radare şi vor monitoriza traficul rutier din elicopter, iar la punctele de trecere a frontierei personalul va fi suplimentat.

Dacă doriţi să plecaţi în acest weekend la munte sau la mare, trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare. Valorile de trafic vor fi ridicate, cum sunt de altfel în fiecare an în minivacanţa de 1 mai. Pentru a evita evenimentele nedorite, în această perioadă vor fi la datorie peste 26.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, însemnând poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră.

Pe şoselele din întreaga ţară vor acţiona peste 300 de radare. Vizate vor fi în principal autostrăzile şi drumurile naţionale.

Cele mai ridicate valori de trafic vor fi, ca de obicei, pe DN1 – Valea Prahovei şi pe Autostrada Soarelui. Circulaţia va fi monitorizată din aer şi mai multe puncte de lucru temporare vor fi amplasate în puncte cheie.

Jandarmii vor patrula şi ei în zonele aglomerate şi în staţiunile turistice. Atenţie dacă doriţi să ieşiţi la grătar în zonele de agrement. Legile nu mai sunt la fel de permisive.

Măsuri vor fi luate şi la punctele de trecere a frontierei, care se aglomerează în această perioadă, în special cele de la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Pentru reducerea timpilor de trecere, efectivele de poliţişti de frontieră vor fi suplimentate.