Maşinile diesel vor dispărea mai devreme decât ne aşteptăm. Parlamentul European susţine legi mai aspre în industrie şi amendă pentru fiecare vehicul neconform

DISTRIBUIȚI

Maşinile diesel vor dispărea mai devreme decât ne aşteptăm. Aceasta este declaraţia comisarului european pentru industrie. Parlamentul European susţine legi mai aspre în industrie şi o amendă de treizeci de mii de euro pentru fiecare vehicul neconform. Scopul este prevenirea izbucnirii unor scandaluri precum a fost cel al emisiilor de carbon.

Parlamentul European a votat cu o largă majoritate o lege pentru măsuri mai aspre în industria auto. Astfel, vor fi sancţionaţi producătorii auto care mint în privinţa emisiilor maşinilor puse pe piaţă. Acest lucru s-a întâmplat cu Volkswagen, care a declarat că automobilele lor diesel poluează mai puţin decât în realitate. Comisarul european pentru industrie a salutat această iniţiativă care va permite Bruxellesului să aplice amenzi usturătoare în cazul în care companiile auto încalcă legile.