Mascaţii au descins în această dimineaţă la 58 de imobile care aparţin unor persoane suspectate de trafic de droguri. Gruparea este bănuită că a distribuit etnobotanice în judeţul Argeş, iar substanţele halucinogene ajungeau chiar şi la minori

DISTRIBUIȚI

Percheziţii de amploare în capitală şi în judeţul Argeş. Mascaţii au descins în această dimineaţă la 58 de imobile care aparţin unor persoane suspectate de trafic de droguri. Gruparea destructurată de oamenii legii este bănuită că a distribuit etnobotanice în judeţul Argeş, iar substanţele halucinogene ajungeau chiar şi la minori. De altfel, medicii din Piteşti spun că în ultima perioadă, cazurile de adolescenţi care au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice a crescut alarmant. 35 de persoane vizate de anchetă, dar şi 19 consumatori au fost duşi la audieri.

Trupele speciale ale jandarmeriei au luat cu asalt în această dimineaţă locuinţele unor persoane suspectate de trafic de droguri. În urma pecheziţiilor, poliţiştii au ridicat 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, peste 10.000 de lei, dar şi multe substanţe halucinogene.

Se pare că gruparea era pe piaţă din 2015. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării comandau online canabinoizi din Anglia şi plăteau pentru un kilogram suma de 300 de euro. Odată intraţi în posesia pachetelor, suspecţii treceau la treabă. Marfa comandată era fiartă cu ceaiuri din comerţ, amestecată cu mătase de porumb şi acetonă.

Din amestec rezultau adevărate bombe care-i trimiteau pe consumatori direct în spital. Aşa se explică şi numărul mare de minori care au ajuns în ultima vreme la spital, în stare gravă.

Gruparea îşi formase deja o clientelă vastă, iar unele droguri erau vândute chiar şi de acasă. Toţi cei 35 de suspecţi au fost duşi la sediul DIICOT Argeş, pentru audieri.