Mâine se dă startul simulărilor pentru elevii din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a. Vorbim de simularea pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat, din acest an

DISTRIBUIȚI

Mâine se dă startul simulărilor pentru elevii din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a. Vorbim de simularea pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat din acest an.

Elevii de clasa a VIII-a, a XI-a şi a XII-a susţin luni simularea probei de limba română. Pe 16 martie are loc simularea la matematică, apoi pe 16 martie proba la alegere a profilului şi specializării pentru Bacalaureat, probă destinată exclusiv elevilor de clasa a 12-a. Peste 450.000 de elevi vor lua parte la aceste probe care se vor desfăşura în perioada 13-17 martie 2017. Cu toţii vor susţine doar simularea probelor scrise ale examenelor naţionale.

Scopul acestor testări este de a-i familiariza pe elevi cu procedura examenelor pe care le vor susţine odată cu încheierea anului şcolar, dar şi de a se stabili care este nivelul real al pregătirii acestora. Rezultatele simulărilor vor fi anunţate pe 31 martie. Notele pe care le vor obţine nu se trec însă în catalog, dar acest lucru poate fi posibil numai dacă elevul face o cerere prin care solicită acest lucru profesorului.

Anul trecut, aproape 170.000 de elevi au participat la simularea Evaluării Naţionale. Peste 30% dintre ei au obţinut medii peste 5. În cazul simulărilor probelor scrise la Bacalaureat, rata de promovare a fost sub 30% pentru clasa a XI-a şi peste 38% pentru clasa a XII-a.