Luni la rând vor avea ce studia pasionaţii de spionaj, grupuri oculte, OZN-uri sau creaturi legendare. CIA a publicat o serie de documente, care de acum înainte vor fi accesibile publicului, online

DISTRIBUIȚI

Luni la rând vor avea ce studia pasionaţii de spionaj, grupuri oculte, OZN-uri sau creaturi legendare pentru că CIA tocmai ce a publicat o serie de documente, care de acum înainte vor fi accesibile publicului, online.

Rapoartele publicate online puteau fi consultate şi până acum însă accesul era unul oarecum limitat, pentru că amatorii de secrete şi spionaj erau nevoiţi să ajungă la unul dintre cele patru computere din cadrul Arhivelor Naţionale, cu sediul în statul Maryland. Doar aici puteau fi citite documentele CIA redactate în perioada 1940-1990. Pentru mulţi, distanţa şi programările erau impedimente care le tăiau avântul. În urma unui proces îndreptat împotriva CIA, intentat de un ONG american, agenţia a fost obligată să le acorde cetăţenilor acces online. Ca atare o serie de rapoarte privitoare la telepatie, extratereştrii şi farfurii zburătoare sunt de acum accesibile tuturor 

CIA JOSEPH LAMBERT – director CIA al Managementului Informaţiilor

„Accesul la aceste colecţii importante din punct de vedere istoric nu mai este limitat de zona geografică. Publicul american poate accesa aceste documente din confortul casei.”

În paginile rapoartelor se regăsesc date despre experimente asupra oamenilor, despre planurile statelor unite de a răsturna guverne sau despre cum au încercat diverşi experţi să-i controleze mintea celebrului iluzionist al anilor 70, Uri Geller. Ce este interesant de remarcat este faptul că CIA  a totalizat în 50 de ani nu mai puţin de 1500 de rapoarte privitoare la existenţa OZN-urilor, iar aproape un sfert din acestea au rămas neexplicate. Rămâne de văzut ce vor descoperi în continuare amatorii de conspiraţii şi teorii secrete, după ce vor putea studia în amănunt fiecare pagină publicată de CIA.