Lucrările de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului se apropie cu paşi repezi de final. Până în prezent, pentru lucrările de construire ale lăcaşului de cult s-au cheltuit 79 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Aproape 600 de muncitori lucrează la foc continuu în trei schimburi la cea mai impunătoare biserică a României. Lucrările de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului se apropie cu paşi repezi de final. Până în prezent, pentru lucrările de constuire ale lăcaşului de cult s-au cheltuit 79 milioane de euro, ceea ce înseamnă aproape 80% din suma totală alocată construcţiei. În urma rectificării bugetare a municipalităţii, încă un milion de euro a fost alocat acestor lucrări.

Cu o înălţime totală de 120 metri, Catedrala Mânuirii Neamului va fi fără doar şi poate cel mai impunător lăcaş de cult din ţara noastră.

Însă nu doar înălţimea este una impresionantă. Spre exemplu, suprafaţa totală pe care se construieşte catedrala este de 110.000 mp, iar ca forţă de muncă, aproape 600 de muncitori lucrează intens în 3 schimburi pentru închiderea corpului principal al Catedralei.

Catedrala va fi deschisă şi turiştilor, care vor putea vedea oraşul de sus, chiar din Belvederea amenajată special. Cât despre circualaţia pe verticală, acesta se va realiza pe scări, dar şi cu cele 8 lifturi care vor oferi accesul la toate etajele. Până la finalul acestui an se doreşte finalizarea corpul principal al catedralei, astfel încât pe data de 30 noiembrie 2018, de sfântul Andrei, să aibă loc slujba de sfinţire a catedralei.

La finalul construcţiei la roşu a catedralei, valoarea lucrărilor va fi de 91 milioane de euro. Nu s-au făcut calcule pentru finisaje.Însă, bineînţeles, există de asemenea şi foarte mulţi oameni care consideră mai mult decât necesară existenţa unei astfel de catedrale.

De asemenea, pe lângă Catedrală, pe respectivul teren se vor construi şi clădiri anexe care vor oferi spaţii pentru cazarea şi hrana pelerinilor, dar şi pentru activităţi pastorale, culturale, sociale şi chiar medicale ale bisericii. În plus, se va amenaja şi un parc ce va avea o supravaţă de cinci hectare, se mai arată în descrierea făcută pe site-ul catedralei.