Liviu Dragnea află pe 24 aprilie dacă scapă de condamnarea din dosarul Referendumului. Judecătorii au amânat verdictul în cazul contestaţiei depuse de şeful PSD

DISTRIBUIȚI

Liviu Dragnea află pe 24 aprilie dacă scapă de condamnarea din dosarul Referendumului. Judecătorii au amânat verdictul în cazul contestaţiei depuse de şeful PSD. Astăzi, în sala de judecată, magistraţii au respins toate solicitările depuse de avocaţii săi. La final, Dragnea s-a declarat optimist şi încrezător în justiţie.

Sunt concluziile liderului PSD la ieşirea din sediul instanţei supreme, după o şedinţă de câteva ore, una în care judecătorii, care au spre soluţionare contestaţia sa privind condamnarea din „Referendum”, au respins toate cererile avocaţilor.

Apărătorii lui Dragnea au solicitat o expertiză informatică pe calculatoarele instanţei supreme, pentru a verifica de pe ce computer s-a făcut redactarea motivării deciziei din dosarul „Referendumul”, dar judecătorii s-au opus.

Dragnea s-a arătat deranjat de refuz şi a dezvăluit că a intenţionat să-şi caute dreptatea în afara ţării.

Şeful PSD va afla pe 24 aprilie dacă scapă de pedeapsa de doi ani cu suspendare primită pentru fraudarea refenrendumului din 2012. Dragnea susţine că hotărârea de condamnare este una nulă pentru că motivarea ei nu a fost redactată în termenul de 30 de zile de la pronunţare, iar doi dintre judecătorii din complet, printre care şi şefa acestuia Livia Stanciu, ar fi lipsit după ce s-au pensionat. Decizia definitivă  va fi pronunţată pe 24 aprilie.