Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, a fost eliberat din arest, sub control judiciar. El a stat închis pentru 24 ore

DISTRIBUIȚI

Liviu Dragne, ad-ministratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, a fost astăzi eliberat din arest, sub control judiciar. El a stat închis pentru 24 ore după ce ieri au fost făcute zeci de percheziţii într-un caz de evaziune fiscală, în care este vizată şi ferma deţinută de fiul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. În acest dosar sunt implicate firme cu domenii de activitate diferite precum construcţii, prelucrarea deşeurilor sau creşterea porcilor, iar pre-judiciul total se ridică la peste 9 milioane euro.

După ce ieri, Dragne a fost ridicat de oamenii legii, audiat şi reţinut pentru 24 de ore, astăzi acesta a fost eliberat sub control judiciar. Acesta, însoţit de avocata sa, nu a stat prea mult de vorbă cu presa.

Ilie Liviu Dragne a fost reţinut după ce parchetul general a efectuat ieri 80 de percheziţii în locuinţe şi sedii de firme din 8 judeţe. Toate descinederile vizează un dosar de evaziune fiscală de peste 9 milioane euro în care sunt implicate în total 12 firme din domenii diferite precum construcţii, prelucrarea deşeurilor sau creşterea porcilor. Printre aceste firme se numără şi Ferma Salcia SA, deţinută în procent de 90% de Valentin Ştefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea şi 10% de Ilie Liviu Dragne.

Procurorii bănuiesc că firma ar fi înregistrat în contabilitate o factură fictivă şi aducând statului un prejudiciu de 200.000 euro.

Potrivit avocaţilor, Ilie Liviu Dragne nu ar fi fost în societate la momentul tranzacţiei din 2013.

Atât fostul, cât şi actualul director al firmei au fost aduşi la Bucureşti pentru audierile în urma ărăra, alături de el, alte opt persoane au fost trimise în spatele gratiilor pentru 24 ore.

Dragnea junior nu are nicio calitate în acest dosar de evaziune.