Liderul grupării Stat Islamic nu a fost ucis într-un raid, aşa cum au anunţat acum câteva luni surse din armata Rusiei. Organizaţia teroristă a publicat o nouă înregistrare audio cu Abu Bakâr al Baghdadi

DISTRIBUIȚI

Liderul grupării Stat Islamic nu a fost ucis într-un raid, aşa cum au anunţat acum câteva luni surse din armata Rusiei. Organizaţia teroristă a publicat o nouă înregistrare audio cu Abu Bakâr al Baghdadi, în care acesta vorbeşte de evenimente recente care au avut loc în lume şi în care cere comiterea a noi atentate în ţările occidentale.

Abu Bakâr al Bagdadi ar fi în viaţă. Cel puţin asta reiese dintr-o nouă înregistrare audio de 46 de minute, dată publicităţii de gruparea extremistă. Pe înregistrare, o voce de bărbat care seamănă izbitor cu a liderului ISIS proliferează din nou ameninţări la adresa „infidelilor” – adică a Occidentului.

În această înregistrare, al Baghdadi vorbeşte şi despre recentele tensiuni dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, despre referendumul pentru independenţa kurzilor şi despre recapturarea oraşului Mosul din mâinile ISIS.

Atât americanii, cât şi ruşii au anunţat în trecut moartea lui al Baghdadi, dar dovezi concrete ale uciderii sale nu au existat. Ultima oară, liderul grupării Stat Islamic a fost declarat mort acum câteva luni, în oraşul Rakka din Siria, într-un raid al aviaţiei ruse. Coaliţia internaţională anti-ISIS, condusă de Statele Unite, a precizat că al Baghdadi este considerat a fi în viaţă până la proba contrarie. Ultima ieşire în public a lui Abu Bakr, care are o recompensă de 25 de milioane de dolari pe capul său, a fost în 2014. Iar ultimul mesaj audio transmis de el a fost publicat acum un an.