Leul încheie anul 2017 la cel mai scăzut nivel din istorie faţă de euro. Astăzi, moneda naţională s-a depreciat cu un ban faţă de euro şi astfel moneda europeană ajunge la aproape 4,66 de lei. Oamenii sunt îngroziţi, mai ales cei care au credite în euro

DISTRIBUIȚI

Leul încheie anul 2017 la cel mai scăzut nivel din istorie faţă de euro. Astăzi, moneda naţională s-a depreciat cu un ban faţă de euro şi astfel moneda europeană ajunge la aproape 4,66 de lei. Oamenii sunt îngroziţi, mai ales cei care au credite în euro. Reprezentanţii BNR ne sfătuiesc, însă, să nu ne facem prea multe griji. Vor fi motive de îngrijorare atunci când euro va sări pragul de cinci lei, subliniază aceştia. Însă, în ritmul acesta, probabil destul de repede.

Cea mai proastă veste din plan economic a venit de la Banca Naţională, după încheierea ultimei şedinţe de tranzacţionare din acest an.

La ora 13:00, BNR a afişat pentru un euro un curs de 4,659 de lei. Moneda noastră s-a depreciat astfel cu un ban faţă de euro. Cea mai mare depreciere din regiune, dacă luăm în calcul şi evoluţiile forintului maghiar, zlotului polonez şi a coroanei cehe.

Cei care au credite în euro sunt de-a dreptul înspăimântaţi.

Slăbiciunea leului din acest an este pusă pe seama măsurilor adoptate de Executiv, iar oamenii spun că un nou val de scumpiri este iminent.

Deşi reprezentanţii Băncii Naţionale a României precizează că pe viitor tendinţa leului pe termen lung este una de depreciere clară în raport cu euro, nu îşi fac griji privind nivelul minim istoric atins.

Moneda naţională s-a mai depreciat masiv în vara lui 2012, atunci când Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de şef de stat.