Legumicultorii din Vrancea sunt pregătiţi pentru prima producţie de zarzavaturi. Oamenii speră ca în acest an să poată câştiga ceva mai bine, după ce în 2016 câştigurile au fost minime

DISTRIBUIȚI

Legumicultorii din Vrancea sunt pregătiţi pentru prima producţie de zarzavaturi, pentru a păstra obieiul de generaţii – înainte de Paşti trebuie să fie la vânzare toate verdeţurile cultivate încă de la începutul anului. Oamenii spun că deşi muncesc mult, o fac cu plăcere, chiar dacă nu întotdeauna câştigul e pe măsura efortului depus.

Mai sunt mai puţin de trei săptămani până la Paşte, iar în solarii şi în grădini e activitate încă de cu noaptea. Asta pentru că legumicultorii vor să aibă pe tarabe marfă proaspătă şi de cea mai bună calitate.

Speră că în acest an să poată câştiga ceva mai bine, după ce în 2016 câştigurile au fost minime.

Constanta Ionascu isi petrece toata dimineata in solar si nu imaginează că ar face altceva. E mândră nevoie mare de marfa ei, pe care o consideră numai bună de folosit la produsele de paşte

Familia Chirilă s-a apucat sa cultive legume si zarzavaturi, cu multa vreme in urmă. De atunci, fiecare membru al familiei are un program pe care il respecta cu sfintenie. Astfel, productia lor a ajuns sa fie vanduta si intr-un supermarket.

Primarul localităţii e tare mândru de reusita celor din satul lui şi-i creşte inima ori de câte ori merge în piaţă şi vede produse de ai lui.