Legea graţierii şi amnistiei a scos românii în stradă, pentru a doua zi consecutiv! Proteste au avut loc în mai multe judeţe din ţară. La proteste au fost prezenţi oameni de toate vârstele. Chiar dacă în Bucureşti astăzi nu a fost organizat un miting, duminică mii de oameni promit să iasă în stradă

DISTRIBUIȚI

Legea graţierii şi amnistiei a scos românii în stradă, pentru a doua zi consecutiv! Proteste au avut loc în mai multe judeţe din ţară. La proteste au fost prezenţi oameni de toate vârstele. Chiar dacă în Bucureşti astăzi nu a fost organizat un miting, duminică mii de oameni promit să iasă în stradă.

La Timisoara, in a doua zi de proteste s-au adunat cateva sute de persoane, aici in piata victoriei loc simbolic pentru timisoreni. acestia au scandat impotriva guvernantilor si auc cerut intocmirea unei petitii a statului de drept prin care au vrut sa demonstreze ca sunt impotriva modificarii legilor in favoarea politicineilor

Dacă ieri seara, s-au adunat puţin peste 100 de oameni, astăzi, timişorenii au ieşit în număr mult mai mare în stradă. Numarul lor s-a apropiat de 1.500. Manifestanţii au venit înarmaşi cu pancarte şi cartoane pe care au scris lozinci impotriva aministieişi graţierii şi au scandat împotriva dorinţei politicienilor de a schimba codul penal.

Puţin înainte de ora 19, oamenii au pornit într-un marş prin Piaţa Operei cerând demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea

Şi la Sibiu, sute de oamenii au ieşit pentru a doua consecutiv din case pentru a se alătura protestatarilor din întreaga ţară.

Protestele au fost anunţate pentru perioada 18 ianuarie-1 februarie. Toate astea, după ce miercuri ministrul Justiţiei Florin Iordache a anunţat că au fost elaborate proiectele de ordonanţă de Urgenţă privind graţierea şi modificarea codului penal. Proiectul prevede graţierea integrală a pedepselor de până la cinci ani.

Apelul la proteste a fost lansat pe Facebook. Tot mai mulţi români s-au arătat interesaţi de a se alătura protestelor în zilele următoare.

Duminică se anunţă proteste de amploare nu doar în Bucureşti, ci şi în alte 9 judeţe din ţară, dar şi în Franţa, Danemarca şi în Norvegia.