Laura Codruţa Kovesi a avut prima apariţie publică după ce Sebastian Ghiţă a lansat mai multe acuzaţii la adresa sa. Ce anunț a făcut procurorul şef al DNA?

DISTRIBUIȚI

Laura Codruţa Kovesi a avut prima aparaţie publică astăzi după ce Sebastian Ghiţă a lansat mai multe acuzaţii la adresa sa. procurorul şef DNA a mers astăzi la o discuţie cu Ministrul justiţiei, procurorul general Augustin Lazăr şi procurorul şef DIICOT Daniel Horodniceanu. Discuţiile oficiale  s-au axat pe bugetele care vor fi stabilite pentru 2017 la cele trei parchete imporrtante din ţara noastră . Neoficial, au fost şi discuţii despre scandalul momentului în care este vizat de acuzaţii grave însuşi procurorul şef DNA. Laura Codruţa Kovesi nu vrea să comenteze declaraţiile acuzatoare ale lui Sebastian Ghiţă pe motiv că acesta este inculpat în mai multe dosare de corupţie.

Laura Codruţa Kovesi a trebuit să răspundă astăzi pentru prima dată la zecile de întrebări ale jurnaliştilor cu privire la gravele acuzaţii pe care i le aduce în mai multe înregistrări Sebastian Ghiţă, fostul deputat care a dispărut de mai bine de 2 săptămâni, exact atunci când nu a mai avut imunitate parlamentară.

Procurorul şef al DNA a anunţat astăzi că a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a verifica toate declaraţiile din ultimul timp ale fostului deputat, pe care le cataloghează drept denigratoare la adresa sistemul judiciar precum şi la persoana sa.

” KOVESI,  SESIZARE PENTRU GHIŢĂ”

„Repetarea acestor afirmaţii tendenţioase necesită noi demersuri din partea CSM, singurul garant al independenţei justiţiei., deoarece au generat şi generează zilnic discuţii în cadrul emisiunilor televizate, în presa scrisă, inducându-se şi accentuându-se ideea că instanţele de judecată şi DNA instrumentează dosarele preferenţial şi contrar legii. Acest mod de expunere publică demonstrează existenţa unei campanii de presăpentru a induce în conştiinţa colectivă ideea că sistemul judiciar este la discreţia unor persoane cu funcţii de conducere care nu respectă Constituţia României şi legile ţării.” SURSA: COMUNICAT DNA

După acuzaţiile lui Ghiţă în care Traian Băsescu ar fi discutat în biroul său cu judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu definitiv, cu adjunctul SRI, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi despre sentinţa care urma să i se dea fostului patron media, Parchetul General a deschis un dosar în care toţi cei menţionaţi, inclusiv Sebastian Ghiţă, ar urma să fie citaţi pentru declaraţii. Astăzi procurorul general a evitat să dea un răspuns despre evoluţia acestui caz dar a anunţat că se va da un comunicat de presă cu verificările care s-au efectuat deja.